Pag na meniju (tradicionalna kuhinja otoka Paga) projekt je koji za cilj ima promovirati tradicionalnu gastronomiju otoka Paga te je implementirati u standardnu ponudu renomiranih ugostiteljskih objekata na cijelom otoku.  Temelji se na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na našem otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela.  Na ovaj način škola radi i na očuvanju nematerijalne baštine otoka Paga.

U projekt usmjeren „Promociji i jačanju kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2019.“ škola je ušla sa svojim partnerima: TZ Grada Paga, TZ grada Novalje, TZ općine Kolan i TZ općine Povljana. Namjera svih partnera je bila: utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi.

Rezultat višemjesečnog rada je bio sljedeći: osmislili smo novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije na kojoj se nalazi škola-nositelj projekta te se brendirala  tradicionalna gastronomija otoka Paga dodjelom oznake posebnog standarda.  

Ovaj je projekt financijski podržalo i Ministarstvo turizma i sporta, i to 2019. godine kad je projekt započeo te 2023. godine kada je škola s TZ grada Paga i TZ općine Kolan krenula u njegovu 2. fazu usmjerenu promociji samog projekta, njegovih partnera te posebno nositelja certifikata. Srednja škola Bartula Kašića Pag prepoznata je na nacionalnoj razini kao javna ustanova koja, osim formalnog obrazovanja, potiče i učenike na vrednovanje svoje baštine i njeno

Kako bi dodatno promovirala projekt i nositelje certifikata na svom području, TZ Grada Paga od 2019. godine provodi istoimenu manifestaciju, početkom svibnja.